dijous, 13 de febrer del 2014

BARCELONA ES WAGNERIANA?


Pot ser que preguntat així, la Barcelona d’avui i les seves institucions se sentin menys arrelades al wagnerisme que les generacions anteriors. És indubtable però, que Barcelona és encara una ciutat per damunt de moltes altres ciutats en que l’esperit wagnerià persisteix i prova d’això ha estat la quantitat d’esdeveniments i iniciatives que la societat i les institucions en major o menor grau han fet durant el període 2012-2014 ( és clar que l’any del bicentenari del naixement, el 2013 ha estat el més actiu).
Fa més de 4 anys, el grup Wagner d’Amics del Liceu va iniciar converses amb les nostres institucions a fi i efecte de preparar dins d’un espai públic una exposició dedicada a la relació entre Wagner i Catalunya i més concretament Barcelona.
La intenció era mostrar al públic l’influencia que Richard Wagner va exercir en tots els estaments socials barcelonins, sobre tot en la primera meitat del segle XX i que es va potenciar internacionalment amb l’arribada dels Festivals de Bayreuth al Liceu l’any 1.955.
Tot i les dificultats del tipus econòmic i d’ubicació que s’anaven presentant, el grup es va mostrar ferm amb les seves intencions i va tenir com a resultat final l’exposició “Wagner i Adrià Gual al Museu d’Història de Catalunya”.
Un altre iniciativa que resultaria vital, va ser el concentrar la gestió de tots els possibles actes que altres entitats culturals volguessin fer al voltant del Bicentenari en un sol orgue de direcció.

La pàgina web www.bicentenariwagner.cat va ser creada per recollir tot el seguit d’esdeveniments que s’anessin produint al llarg del període i que resumim a continuació:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada