dilluns, 5 de febrer del 2018

LA FIGURA D'ARNOLD SCHÖNBERG

L'importancia d'Arnold Schönberg (Arnold Schönberg) dins el panorama musical de principis del segle XX a centreuropa es molt significativa. Va participar dins el moviment expressionista que va sacssejar la pintura, amb els artistes alemanys Otto Dix, Max Beckmann, Ernst Ludwig Kirchner entre d'altres i els austríacs Egon Schiele,Gustav Klimt, Oscar Kokoschka...
En aquells anys de borratxera creativa el món de la música també va ser sacssejat pels apunts atonals de Gustav Mahler derivant cap al dodecafonisme del que Schönberg es el principal responsable conjuntament amb els seus alumnes Alban Berg i Anton Webern.
Dins del món de l'òpera Schonberg es reconegut per la seva obra Mosés und Aron i va ser proposat per continuar l'òpera inacabada de Alban Berg, Lulu, fet que va declinar per les semblances argumentals amb la seva vida particular, ja que la seva esposa el va abandonar durant uns anys per un jove pintor.
Jueu convertit al luteranisme va abandonar Viena en els anys de repressió nazi fent una estada de dos anys a Barcelona on va neixer la seva filla Nuria per aterrar definitivament als Estats Units.
A Barcelona va viure en una torre existent al carrer Verdi prop del Parc Güell.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada