dimecres, 22 de maig del 2013

ACTIVITATS BICENTENARI

Amics del Liceu ens fa arribar aquest escrit:


EXPOSICIÓ VISIONS SOBRE LA VALQUÍRIA
Avui dimecres 22 de maig a les 19.30 h
L'Auditori presenta l'exposició Visions sobre La Valquíria que recull obres de diversos artistes plàstics que ofereixen la seva visió personal del drama wagnerià a partir d'una iniciativa de Manel Bertran Mariné.
L'acte d'inauguració tindrà lloc avui dimecres 22 de maig a les 19.30 h a la Sala 1 – Pau Casals de L'Auditori. Ramon Gener mantindrà una conversa amb alguns dels artistes i amb el col·leccionista i, per acabar, la Banda Municipal de Música oferirà un concert amb un programa íntegrament wagnerià amb peces de Lohengrin, La valquíria i Els mestres cantaires de Nuremberg.
Preu de l'acte inaugural: 3€ (compra d'entrades a www.auditori.cat i a la taquilla de L'Auditori).

VISITA ALS VITRALLS WAGNERIANS DEL CERCLE DEL LICEU
Fins al 15 de juny. Dilluns i dimecres de 10.30 h a 13.30 h
El Cercle del Liceu obre al públic les portes del seu vestíbul per mostrar els vitralls modernistes wagnerians, bora d'Oleguer Junyent, Josep Pey i Antoni Bordalba que decoren les quatre vidrieres de la façana del carrer Sant Pau.
Accés lliure

CANTADA DE CORALS A LA PLAÇA DEL REI
Diumenge 26 de maig a les 12 h
Per commemorar el Bicentenari Wagner i la primera vegada que s’escoltà la seva música a Catalunya, diverses corals de La Federació Catalana d’Entitats Corals, l’MC Cor i la Coral Preludi d’Amics de la Unesco oferiran un concert que s'iniciarà amb la primera peça que s’escoltà del mestre alemany a Catalunya, la Marxa dels Convidats de Tannhäuser seguida d’altres cors i àries wagnerianes així com peces d’Enric Morera i Rafael Martínez Valls, mestres catalans que foren influïts pel compositor.
Tatyana Bogdanchikova i Karl Svensson, solistes
Direcció: Joan Martínez
Accés lliure

EXPOSICIÓ RICHARD WAGNER I ADRIÀ GUAL. ELS PLAFONS PERDUTS DE L'ASSOCIACIÓ WAGNERIANA
Del 29 de maig al 29 de setembre de 2013
El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya presenta l'exposició Richard Wagner i Adrià Gual. Els plafons perduts de l'Associació Wagneriana en la qual s'exposaran per primera vegada dotze llenços sobre tela pintats per Adrià Gual, que surten a la llum després del seu descobriment recent dins el Llegat Joaquim Pena de la Biblioteca de Catalunya. La mostra, sorgida arran d'una iniciativa d'Amics del Liceu i comissariada per la historiadora de l'art i gestora cultural Lourdes Jiménez, es podrà visitar al Museu d'Història de Catalunya des del 29 de maig al 29 de setembre de 2013.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada