diumenge, 31 d’agost del 2014

BAYREUTH....FINS L'ANY QUE VE.

El festival de Bayreuth acaba amb el mes d'agost. Els que hem tingut la sort de poder-hi assistir per comtemplar el Ring de Frank Castorf, hem coincidit en que com espectacle, es atrevit , fascinant i ben treballat. Nomes s'hi poden posar peros a ,algunes escenes, poques, ridicules i gratuites.
Si al llarg dels anys has contemplat molts Rings, aquest el el cas de qui us escriu, no molesten i fins i tot diria que s'agraeixen propostes innovadores sempre i quan estiguin ben pensades i dirigides.

Aquest Ring de Frank Castorf es imaginatiu, amb moltes picades d'ull a directors de cine com David Lynch, Germans Cohen , Tarantino, Brian de Palma ......etc i amb un moviment d'actors excelent i una escenografía que es realment espectacular.
Es evident, però, que qui vol veure el llibret al peu de la lletra quedarà desconcertat i pot ser empipat.

Peró tot això es circunstancial perque el que es realment es estratosferic es el so i l'orquestre ( i el cor però que en el Ring quasi no hi participa).
Amb un conjunt de cantans una mica desigual, el director d'orquestre, Kirill Petrenko, va fer una lectura  d'aquest Ring soberbia i quasi diria inigualable.

Aqui en teniu una petita mostra del seu treball impecable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada