dimarts, 4 de desembre del 2012

CONCERT REIVINDICATIU JOVENTUTS MUSICALS-CAMERATA 432



Ens ha arribat aquest escrit des de JOVENTUTS MUSICALS convidant a tothom a un concert gratuït que pretén donar a conèixer, si no fos prou conegut ja, la continua retallada al món cultural i que ara ha tocat de ple a una entitat de 60 anys d'història i que el que fa es ajudar als nostres joves musics al seu desenvolupament personal. Aquest es l'escrit amb les dades pel qui vulgui gaudir d'un magnífic concert.


Des de Joventuts Musicals, juntament amb la Camerata 432, ens posem en contacte amb vosaltres per fer-vos avinent que:
A la crisi del sector cultural i musical en general s'afegeix ara l'amenaça del tancament de Joventuts Musicals per manca de subvenció del govern central i el cessament immediat de les seves activitats. Una manca de subvenció que afecta a centenars de joves músics del nostre país, entre els quals es troba la Camerata 432.
Aquesta notícia és la gota que fa vessar el got. Un got que, a poc a poc, han anat omplint polítiques culturals erràtiques, mala gestió de les institucions públiques, augment dels impostos en l'activitat cultural i manca de voluntat política per aprovar lleis que incentivin la inversió pública en el sector cultural. La combinació de totes aquestes circumstàncies han portat al sector musical d'aquest país al col·lapse.

Joventuts Musicals és alguna cosa més que una Associació sense ànim de lucre: en realitat és una institució que enguany celebra el seu 60è aniversari i que ha prestat grans serveis a la cultura musical i als músics del país. Actualment, a tota Espanya hi ha gairebé 100 associacions, moltes de les quals cobreixen la mínima activitat musical que es desenvolupa a les seves poblacions. L'objectiu principal i el comú denominador de totes aquests associacions ha estat oferir un servei de suport als joves músics, facilitant-los sales, públic i contactes internacionals.
Són molts els músics espanyols de prestigi internacional que deuen els seus inicis a la xarxa de Joventuts Musicals. Noms com els de Teresa Berganza, Javier Perianes, Iván Martín, Asier Polo, Ofelia Sala, Josep Vicent, Sylvia Schwartz, Silvia Tro Santafé, Joaquín Achúcarro, Montserrat Torrent, Ramon Coll, Joan Guinjoan, Marta Mathéu, Judith Jáuregui, Cristóbal Halffter, Antoni  Ros-Marbà o el Quartet Casals  entre molts d'altres, demostren que, durant molts anys, Joventuts Musicals ha constituït la millor, i probablement l'única, xarxa cultural i musical del nostre país.

El tancament, per tant, d'una institució com Joventuts Musicals, significa el cop de gràcia a un panorama musical que esdevé més i més dramàtic. Per tots aquest motius la Camerata 432, en col.laboració amb Joventuts Musicals, hem decidit organitzar un concert per protestar sobre la situació d'abandó que viu el sector i reivindicar la tasca de l'Associació durant els seus 60 anys d'existència.
Aquest concert se celebrarà el proper 16 de desembre a les 18.30h a l'Auditori Axa de l'Illa Diagonal de Barcelona. Us animem a recolzar aquesta reivindicació amb la vostra assistència al concert i us agrairem que difongueu aquest missatge entre els vostres amics i familiars per tal que tots junts mostrem el nostre desacord davant aquesta situació.

L’entrada és lliure i gratuïta però per motius logístics cal confirmar l’assistència a l’oficina de Joventuts Musicals (tel. 93 244 90 50) o al correu electrònic silvana.cortes@jmspain.org


Camerata 432
 Joventuts Musicals d'Espanya
  
Diumenge 16 de desembre de 2012, 18.30h.

Concert extraordinari
en suport de Joventuts Musicals d'Espanya

Camerata 432
(antiga Camerata de la Schubertíada)

Obres de Xavier Montsalvatge, Jordi Cervelló i Franz Schubert.


Auditori AXA
Avda. Diagonal 547

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada