dijous, 18 d’octubre del 2018

KÀTIA KABÀNOVA AL CLUB WAGNER

El proper dilluns 22 d'octubre a les 19:00h, el Club Wagner, en col.laboració amb el Gran Teatre del Liceu, presenta la propera producció del colisseu de La Rambla aquest novembre: Kàtia Kabànova, de Leoš Janáček, amb Patricia Racette com a Kàtia, amb producció de David Alden i sota la batuta del mestre Josep Pons.

Les "Visions sobre Kàtia" aniran precedides d'una breu contextualització del divulgador Pol Avinyó, del departament de marketing del Liceu.

 

 
Kàtia Kabànova, amb text del mateix autor sobre el drama La tempesta de l’escriptor rus Aleksandr Ostrovski (1823-1886), és una obra cabdal de la literatura eslava. Kàtia, com Jenufa, és un dels grans personatges femenins de la història de l’òpera, que viu en un sufocant entorn de dones asfixiades i oprimides per una societat provinciana, convencional i tancada de Kalinov. Allí, els anhels de llibertat i de sexualitat reprimits de Kàtia queden anorreats per la intolerància, la claustrofòbia i l’oscurantisme que l’envolten accentuats, sobretot, per l’ominosa i castrant figura de la seva sogra Marfa Kabànova -amb la conseqüent complicitat del seu marit Tíkhon- i de la inquietant presència dels elements naturals detestats, representats en la desecnadenant tormenta i el purificador riu Volga on es precipita el tràgic i premonitori final. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada