divendres, 20 de gener del 2017

WAGNER A SUÏSSA: DUES CIUTATS I TRES DONES (2)


-Fem un salt en el temps i anem cap a Lucerna, connectada amb Zuric amb tren i amb un trajecte d’uns 50 minuts de durada.

-Prop de Lucerna, a la vil·la Tribschen, a tocar de les ribes del llac dels Quatre Cantons, va passar uns altres sis anys, del 1866 al 1872, ja casat, en segones núpcies, amb la filla de Franz Liszt, Còsima von Bülow. Recordem que Minna va morir el gener del 1866. En aquesta casa, definida pel mateix Wagner, com “el més semblant al paradís”, va finalitzar Els mestres cantors de Nuremberg i va treballar en El capvespre dels déus. Avui, a la casa de tres plantes, es troba un museu dedicat a la vida i a les obres del compositor.

Més informació del Richard Wagner Museum:
http://richard-wagner-museum.ch/en/index/index.php

Com arribar-hi: des del centre de Lucerna cal agafar el bus 6, 7 o 8 i baixar a Wartegg, després haureu de caminar uns 10 min.

-Trobareu més informació dels atractius de les dues ciutats a:
https://www.zuerich.com/en
http://www.luzern.com/sp/

-Personalment, crec que no us podeu perdre:
-Zuric: el Kunsthaus Zürich, museu d’arts plàstiques; la nau de Giacometti dins la comissaria principal de la policia; Heidi Weber Museum de Le Corbusier.
-Lucerna: el pont medieval de fusta Kapellbrücke; el Centre de Cultura i Congressos (KKL) de Jean Nouvel;  la Col·lecció Rosengart.


Neus Bergua, gestora cultural


                                         
                                                 Vil·la Tribschen

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada